Frågor & Svar

Hur lånar jag pengar online?

När du vill låna pengar online behöver du bara fylla i långivarens formulär på deras hemsida. Sedan värderas din ansökan och långivaren tar ett beslut om de vill bevilja dig lånet eller inte.

Vad kostar det att låna pengar?

Att ansöka om lån via Snablan är helt kostnadsfritt och icke bindande. Det du betalar för är ränta och amortering till den långivare du väljer att gå vidare med.

Måste jag specificera vad jag lånar pengar till?

Online lån är i själva grunden en typ av lån utan säkerhet, något som rent konkret innebär att du som långivare ej behöver specificera vad du ämnar nyttja lånet till. Du får således använda lånet till vad du än önskar, oavsett om det handlar om resor, renoveringar eller dylikt.

Hur lång tid tar ansökan?

En genomsnittlig ansökan tar endast ett par minuter från dess att ansökan påbörjats tills den godkänts. Det kan ta längre tid om vi skulle behöva begära in kompletterande uppgifter ifrån dig eller om vi manuellt behöver gå igenom din ansökan.

Hur gammal måste man vara för att låna pengar?

Olika långivare har olika åldersgränser, men som regel har de en åldersgräns på 18 eller 20 år. Men även andra åldrar såsom till exempel 21 och 23 år förekommer. 

Vilka grundkrav finns det för att låna pengar?

  • Minst 18 år gammal;
  • Svensk medborgare;
  • Ett telefonnummer och en e-postadress;
  • Ett svenskt bankkonto;
  • Inga betalningsanmärkningar;
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden.

Kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Ja det kan du. Det finns långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.

Vad avgör vilken ränta jag får när jag lånar pengar?

När du ansöker om ett lån tas en kreditupplysning på dig som ger en indikation till långivaren om din ekonomiska situation. Det som avgör vilken ränta du får på lånet är din kreditvärdighet och betalningsförmåga, där faktorer som din inkomst, tillgångar och skulder tas i beaktning.

När får jag pengarna?

När din ansökan blivit beviljad görs överföringen direkt.

Hur länge får jag låna pengarna?

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar dig någonting. Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig.

Varför avslås min låneansökan?

Den enskilda långivaren ställer själv villkoren för det enskilda låneerbjudandet. Snablan har inget inflytande på om din låneansökan blir godkänd. Om du har frågor beträffande din låneansökan ska du ställa dessa till långivaren.